Aquest retaule forma un conjunt de 5m. d’alt per 3,20 d’ample. El retaule estava situat en l’altar major de la antiga església d'Onil, en Montserrat sobre el 1604. En 1778 es va traslladar a l’ermita de Sant Antoni. Després, durant la Guerra Civil va ser novament traslladat a la diputació i posteriorment recuperat. Finalment i després de la seua restauració, el retaule està ubicat en l’església Parroquial Santiago Apòstol.

El retaule va estar executat en honor a Santiago Apòstol, el qual apareix en el taulell central del retaule. En la part superior d’aquest, hi ha una representació de la Verge de Gracia, segons el professor Hernandez Guardiola, però aquesta representació bé podria ser la nostra Verge de la Salut. En la part superior d’aquesta es pot trobar El Pare Etern.

Per altra banda, en el carrer esquerre i de dalt a baix, podem trobar l’Anunciació, El naixement i l’Adoració. En la polsera podem trobar a Santa Bàrbara, Isaïes i Sant Blai.

En el carrer dret i també de dalt a baix podem trobar la Resurrecció, La Magdalena i la Mort de la Verge. En la polsera d’aquesta banda, podem trobar a Santa Agueda, Zacarias i Apolonia.

Finalment, en la polsera inferior i d’esquerra a dreta, hi han representacions de San Sebastià, San Jerònim, San Pere, San Pau, San Agustí i San Roc.