La Policia Local d'Onil ha creat una unitat canina que s'encarregarà de realitzar controls preventius per a detectar droga i també participarà en una campanya informativa que es desenrotlla en els centres educatius per a evitar que els menors consumisquen este tipus de substàncies.

 

 

El Palau Marqués de Dosaigües va ser l'escenari on ahir es va presentar la unitat canina de la Policia Local d'Onil. És un projecte que, segons van explicar, va tirar a caminar fa un temps i ara és una realitat. Antonio Palazón, cap de la Policia Local d'Onil, va explicar que la motivació que els ha portat a crear este equip especial és «paliar la problemàtica del consum de drogas», especialment, entre els menors d'edat. I per a això, van a «trabajar i potenciar» una campanya educativa per a «evitar esta problemática». D'ací que a partir d'ara, en les xarrades que desenrotllaran en l'institut i en els col·legis també aniran amb la gossa que integra la unitat, que s'anomena Neus i és un pastor alemany. Així mateix, realitzaran «controles preventius en els parcs, jardins, instituts, col·legis i a l'entrada i eixida de la población» i «también farem controls aplicant sanciones», va explicar Palazón. Tot amb l'objectiu de «evitar el consum de drogues en menores».

Juan Antonio Aráez és l'agent de la Policia Local d'Onil que ha ensinistrat la gossa durant els últims mesos. «Empecé amb ella quan tenia tres mesos i ara té quasi un año». Durant este temps, i gràcies a l'estreta col·laboració amb la unitat canina de la Policia Local d'Alacant i a l'assistència a diversos cursos, l'agent i la gossa han estat realitzant pràctiques i entrenaments. En suma, ensinistrar l'animal perquè rastrege dins de vehicles, motxilles o en l'interior de vivendes a la cerca de droga. Precisament, alguns d'estos exercicis es van desenrotllar en l'exhibició que va protagonitzar la gossa.

L'alcalde, José Ramón Francés, va tindre paraules d'agraïment per a la Policia Local d'Alacant que va estar «educando» de «manera desinteresada» i va anunciar la posada en marxa d'esta unitat canina «que incorporem a la Policía» i que està per a «mantener la seguridad» en esta localitat. Per la seua banda, José Miguel Sanjuán, edil de Policia, va voler «dar les gràcies a la unitat canina» i va dir sentir-se molt orgullós de tindre la Policia Local que tenim en Onil.