Joomla\Registry\Registry Object
(
[data:protected] => stdClass Object
(
[logoFile] => images/logos/LogoEscudo_MI_Ajuntamient_80.jpg
[type] => 1
[style] => 2
[color] => #428bca
[footercolor] => #232323
[menucolor] => #232323
[404] => 32
)
[initialized:protected] => 1
[separator] => .
)
stdClass Object
(
[id] => 2589
[title] => La conselleria reconeix la col·lecció museogràfica de la Nina de l'Ajuntament d'Onil com a col·lecció museogràfica permanent de la CV.
[alias] => la-conselleria-reneix-la-col-leccio-museografica-de-la-nina-de-l-ajuntament-d-onil-com-a-col-leccio-museografica-permanent-de-la-cv
[introtext] =>
Des de Juliol de 2016, l'Ajuntament d'Onil, a través de la Regidoria de Turisme, és l'encarregat al 100% de tota la gestió del Museu de la Nina; després de la ixida del mateix de l'Associació Amics de la Nina, la qual va estar col·laborant amb la regidoria fins a setembre de 2018, data en què es va dissoldre i va donar a aquesta entitat tots els fons que els restaven, amb l'única condició que repercutissen en el propi museu.
Des de la regidoria volem agrair tota la feina feta durant els 4 primers anys de gestió, des de la seva obertura el 2012 fins al traspàs a 2016 a tots els components de la mateixa, equip de govern, col·leccionistes, empresaris, comerciants i particulars, ja que gràcies a ells el nostre museu va començar a ser conegut per tot el Món.
Durant els tres anys de gestió municipal, el museu ha estat obert amb entrada gratuïta i passant pel mateix un total de 27.500 visitants, accedint mitjançant les visites guiades gratuïtes ofertes per l'Oficina de Turisme, les empreses de serveis turístics encarregades de les visites teatralitzades o en les jornades de portes obertes realitzades en diferents èpoques de l'any.
Des del Museu també s'ha comptat amb voluntaris encarregats de catalogar, reparar, condicionar nombroses peces de la col·lecció del Museu. Des de la donació per Famosa en l'any 2005 fins a abril de 2019 el fons del Museu ascendeix a 2500 peces, entre nines, accessoris, maquinària ... Agrair a Vicente Vidal encarregat de la primera catalogació i recuperació de la col·lecció des de 2005 fins 2015.
Actualment la persona voluntària encarregada de la catalogació i recuperació de peces és Tere Durá, que escrupolosament ha organitzat i creat un nou sistema de control del magatzem de fons així com ha estat l'encarregada de numerar tota la col·lecció existent, també ha rebut i catalogat les gairebé 1000 noves donacions rebudes al llarg dels passats tres anys, destacant les d'Alicia Alcocer Koplowitz o José Andrés Aznar entre d'altres.
Al llarg d'aquests tres anys s'ha renovat l'exposició permanent, musealitzant diverses sales segons el projecte museològic de l'any 2000 i el nou projecte museogràfic creat en 2018, col·locant noves vitrines i carteles informatives i realitzant un audiovisual que recull la història, importància i inicis del canell a Onil.
Dins de les múltiples funcions del Museu, s'han realitzat diverses exposicions temporals, destacant la reeixida del 50 Aniversari Nancy (més de 15.000 visites) realitzada gràcies a 4 col·leccionistes locals, així com la celebració del Despertar dels Reis, acte solidari pel qual , el museu, gràcies a la generositat de nens i empresaris, ha repartit a diferents organitzacions benèfiques més de 2.000 joguines. Les nostres nines també ha estat presents en diferents esdeveniments i fires, com la Volvo Ocean Race, Fitur o B-travel.
Durant aquests tres anys el museu ha aparegut en diferents mitjans de comunicació, destacant la revista especialitzada en turisme familiar "Viajar con Hijos", el diari "El Mundo", la revista especialitzada en el sector Joguter Juguetes B2B, les televisions nacionals TVE, Cuatro televisió, així com la televisió Pública Francesa o la televisió Russa entre d'altres.
Però sens dubte el major assoliment, pel qual ha estat lluitant aquests quatre anys, ha estat obtenir el reconeixement de la Col·lecció Museogràfica de la Nina, com a col·lecció museogràfica permanent de la Comunitat Valenciana, redactant per a aquest un extens expedient (des de la Regidoria volem agrair a tots els funcionaris i personal que han participat en la redacció) per demostrar tot el valor històric, científic i artístic dels nostres fons. i que per fi, Tenint en compte que l'esmentada col·lecció reunix tots els requisits establerts en la Llei 4/1998, d'11 de juny, de la Generalitat Valenciana, del patrimoni cultural valencià i en l'Ordre de 6 de febrer de 1991, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es regula el reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana, ha estat publicat oficialment aquesta declaració el 24 d'abril de el 2019.
Gràcies a aquest reconeixement, el Museu de la Nina d'Onil, podrà optar a més subvencions i ajudes, i a causa del compromís adquirit es perpetua la seva protecció per part de les administracions, i sobretot tindrà més visibilitat nacional i internacional.
[fulltext] =>
[checked_out] => 0
[checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00
[catid] => 73
[created] => 2019-04-26 11:23:03
[created_by] => 865
[created_by_alias] =>
[state] => 1
[modified] => 2019-04-26 11:23:23
[modified_by] => 865
[modified_by_name] => Alex Silvestre
[publish_up] => 2019-04-26 11:23:03
[publish_down] => 0000-00-00 00:00:00
[images] => {"image_intro":"","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""}
[urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""}
[attribs] => {"show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_layout":""}
[metadata] => {"robots":"","author":"","rights":"","xreference":""}
[metakey] =>
[metadesc] =>
[access] => 1
[hits] => 568
[xreference] =>
[featured] => 0
[language] => ca-ES
[readmore] => 0
[ordering] => 6
[category_title] => Noticies Turisme
[category_route] => categories-valencia/noticies/turisme
[category_access] => 1
[category_alias] => turisme
[published] => 1
[parents_published] => 1
[lft] => 219
[author] => Alex Silvestre
[author_email] => turismo@onil.es
[parent_title] => Noticies
[parent_id] => 27
[parent_route] => categories-valencia/noticies
[parent_alias] => noticies
[rating] => 0
[rating_count] => 0
[alternative_readmore] =>
[layout] =>
[params] => Joomla\Registry\Registry Object
(
[data:protected] => stdClass Object
(
[article_layout] => _:default
[show_title] => 1
[link_titles] => 1
[show_intro] => 1
[info_block_position] => 0
[show_category] => 1
[link_category] => 1
[show_parent_category] => 0
[link_parent_category] => 0
[show_author] => 0
[link_author] => 0
[show_create_date] => 1
[show_modify_date] => 0
[show_publish_date] => 1
[show_item_navigation] => 1
[show_vote] => 0
[show_readmore] => 1
[show_readmore_title] => 1
[readmore_limit] => 100
[show_tags] => 1
[show_icons] => 1
[show_print_icon] => 1
[show_email_icon] => 1
[show_hits] => 0
[show_noauth] => 0
[urls_position] => 0
[show_publishing_options] => 1
[show_article_options] => 1
[save_history] => 0
[history_limit] => 10
[show_urls_images_frontend] => 0
[show_urls_images_backend] => 1
[targeta] => 0
[targetb] => 0
[targetc] => 0
[float_intro] => left
[float_fulltext] => left
[category_layout] => _:blog
[show_category_heading_title_text] => 1
[show_category_title] => 0
[show_description] => 0
[show_description_image] => 0
[maxLevel] => 1
[show_empty_categories] => 0
[show_no_articles] => 1
[show_subcat_desc] => 1
[show_cat_num_articles] => 0
[show_cat_tags] => 1
[show_base_description] => 1
[maxLevelcat] => -1
[show_empty_categories_cat] => 0
[show_subcat_desc_cat] => 1
[show_cat_num_articles_cat] => 1
[num_leading_articles] => 0
[num_intro_articles] => 8
[num_columns] => 1
[num_links] => 4
[multi_column_order] => 0
[show_subcategory_content] => 0
[show_pagination_limit] => 1
[filter_field] => hide
[show_headings] => 1
[list_show_date] => 0
[date_format] =>
[list_show_hits] => 1
[list_show_author] => 1
[orderby_pri] => none
[orderby_sec] => rdate
[order_date] => created
[show_pagination] => 2
[show_pagination_results] => 1
[show_feed_link] => 1
[feed_summary] => 0
[feed_show_readmore] => 0
[show_page_heading] => 0
[layout_type] => blog
[menu_text] => 1
[secure] => 0
[page_title] => Turisme
[page_description] => M.I. Ayuntamiento de Onil - Web Oficial
[page_rights] =>
[robots] =>
[access-view] => 1
)
[initialized:protected] => 1
[separator] => .
)
[displayDate] => 2019-04-26 11:23:03
[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object
(
[tagsChanged:protected] =>
[replaceTags:protected] =>
[typeAlias] =>
[itemTags] => Array
(
)
)
[slug] => 2589:la-conselleria-reneix-la-col-leccio-museografica-de-la-nina-de-l-ajuntament-d-onil-com-a-col-leccio-museografica-permanent-de-la-cv
[parent_slug] => 27:noticies
[catslug] => 73:turisme
[event] => stdClass Object
(
[afterDisplayTitle] =>
[beforeDisplayContent] =>
[afterDisplayContent] =>
)
[text] =>
Des de Juliol de 2016, l'Ajuntament d'Onil, a través de la Regidoria de Turisme, és l'encarregat al 100% de tota la gestió del Museu de la Nina; després de la ixida del mateix de l'Associació Amics de la Nina, la qual va estar col·laborant amb la regidoria fins a setembre de 2018, data en què es va dissoldre i va donar a aquesta entitat tots els fons que els restaven, amb l'única condició que repercutissen en el propi museu.
Des de la regidoria volem agrair tota la feina feta durant els 4 primers anys de gestió, des de la seva obertura el 2012 fins al traspàs a 2016 a tots els components de la mateixa, equip de govern, col·leccionistes, empresaris, comerciants i particulars, ja que gràcies a ells el nostre museu va començar a ser conegut per tot el Món.
Durant els tres anys de gestió municipal, el museu ha estat obert amb entrada gratuïta i passant pel mateix un total de 27.500 visitants, accedint mitjançant les visites guiades gratuïtes ofertes per l'Oficina de Turisme, les empreses de serveis turístics encarregades de les visites teatralitzades o en les jornades de portes obertes realitzades en diferents èpoques de l'any.
Des del Museu també s'ha comptat amb voluntaris encarregats de catalogar, reparar, condicionar nombroses peces de la col·lecció del Museu. Des de la donació per Famosa en l'any 2005 fins a abril de 2019 el fons del Museu ascendeix a 2500 peces, entre nines, accessoris, maquinària ... Agrair a Vicente Vidal encarregat de la primera catalogació i recuperació de la col·lecció des de 2005 fins 2015.
Actualment la persona voluntària encarregada de la catalogació i recuperació de peces és Tere Durá, que escrupolosament ha organitzat i creat un nou sistema de control del magatzem de fons així com ha estat l'encarregada de numerar tota la col·lecció existent, també ha rebut i catalogat les gairebé 1000 noves donacions rebudes al llarg dels passats tres anys, destacant les d'Alicia Alcocer Koplowitz o José Andrés Aznar entre d'altres.
Al llarg d'aquests tres anys s'ha renovat l'exposició permanent, musealitzant diverses sales segons el projecte museològic de l'any 2000 i el nou projecte museogràfic creat en 2018, col·locant noves vitrines i carteles informatives i realitzant un audiovisual que recull la història, importància i inicis del canell a Onil.
Dins de les múltiples funcions del Museu, s'han realitzat diverses exposicions temporals, destacant la reeixida del 50 Aniversari Nancy (més de 15.000 visites) realitzada gràcies a 4 col·leccionistes locals, així com la celebració del Despertar dels Reis, acte solidari pel qual , el museu, gràcies a la generositat de nens i empresaris, ha repartit a diferents organitzacions benèfiques més de 2.000 joguines. Les nostres nines també ha estat presents en diferents esdeveniments i fires, com la Volvo Ocean Race, Fitur o B-travel.
Durant aquests tres anys el museu ha aparegut en diferents mitjans de comunicació, destacant la revista especialitzada en turisme familiar "Viajar con Hijos", el diari "El Mundo", la revista especialitzada en el sector Joguter Juguetes B2B, les televisions nacionals TVE, Cuatro televisió, així com la televisió Pública Francesa o la televisió Russa entre d'altres.
Però sens dubte el major assoliment, pel qual ha estat lluitant aquests quatre anys, ha estat obtenir el reconeixement de la Col·lecció Museogràfica de la Nina, com a col·lecció museogràfica permanent de la Comunitat Valenciana, redactant per a aquest un extens expedient (des de la Regidoria volem agrair a tots els funcionaris i personal que han participat en la redacció) per demostrar tot el valor històric, científic i artístic dels nostres fons. i que per fi, Tenint en compte que l'esmentada col·lecció reunix tots els requisits establerts en la Llei 4/1998, d'11 de juny, de la Generalitat Valenciana, del patrimoni cultural valencià i en l'Ordre de 6 de febrer de 1991, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es regula el reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana, ha estat publicat oficialment aquesta declaració el 24 d'abril de el 2019.
Gràcies a aquest reconeixement, el Museu de la Nina d'Onil, podrà optar a més subvencions i ajudes, i a causa del compromís adquirit es perpetua la seva protecció per part de les administracions, i sobretot tindrà més visibilitat nacional i internacional.
[jcfields] => Array
(
)
)