Aquesta plaça enjardinada es localitza annex a l'edifici del mercat que actualment és la seu de diferents agrupacions musicals.

Recentment s'ha dedicat aquesta plaça als tres esportistes colivencs que han participat en uns jocs olímpics: Eusebio Càceres, que va estar a Londres 2012 i, a més, entre altres guardons, té la medalla d'or i rècord de campionats d'Europa Sub-23 de salt de longitud; José Javier Arques Ferrer, que va ser olímpic a Los Angeles 1984, Seül 1988 i Barcelona 1992, a més va batre el rècord d'Espanya en els 100 metres llisos i actualment forma part del Comitè Olímpic Espanyol; i Salvador Vila Navarro, que va participar en els Jocs Olímpics d'Atlanta 1996 i té la cinquena millor marca de 400 metres tanca, segons han informat fonts municipals.

Aquesta àmplia plaça empedrada en la seua totalitat, hi ha mobiliari urbà: bancs, papereres, clavegueram, font d'aigua, arbratge en línia i en el part de darrere consta d'una àmplia zona d'aparcament.

A més està molt cèntrica en la població, i es troba a escassos metres del Centre Cultural de la vila, també se situa als peus del recorregut urbà que ens porta cap al nucli antic de la vila d'Onil.