En la primera planta del Palau Municipal, es troba el Museu de la Festa, que ens relata amb l'exposició de tratges i complements la Festa de Moros i Cristians d'Onil, declarades Festes d'interés Turístic.

El Museu està dividit en dues sales, la primera és la Sala del Fester, on s'exposa mitjançant tratges, panells informatius i fotografies, la història de les sis comparses de les nostres festes.

La segona Sala és la de l'Ambaixaor, on permanentment es troben els textos originals de les ambaixades d'Onil i dos panells informatius sobre aquest element tan principal en totes les festes de Moros i Cristians.  Per una banda tenim l'ambaixada més antiga que es coneix, datada abans del 1790, i per altra banda, l'ambaixada que es representa actualment en Onil, del 1848. També podràn gaudir dels tratges exposats en aquesta sala, la majoria d'ells de capitanies, amb un gran valor artístic. 

La resta de l'exposició temporal s'ubica en el claustre de la mateixa planta, on es combinen exposicions fotogràfiques i altres activitasts relacionades amb la festa. 

Aquestes sales es poden visitar dins de la visita guiada gratuïta que es realitza de dimarts a diumenge a les 13:15h i els dissabtes de vesprada a les 19:15h.

Més informació en l'Oficina de Turisme: 96 556 53 65 / 606 02 33 07