SEGON PREMI

Premi 100.000 ptas

90 X 70 cm

Acrílic sobre táblez

FRANCISCO JOSE UGEDA SANCHEZ

Villena, 1949.

Pintor i dibuixant autodidacta, La seua obra de caràcter realista, -en alguns casos hiperrealista- gira entorn de la natura morta, el retrat i el paisatge, realitzats indistintament a l'oli, l'aquarel·la o dibuix al llapis o a carbó.

Comença a exposar de manera col·lectiva l'any 1967 en una mostra que se celebra a la Sala d'Exposicions de la Caixa d'Estalvis d'Alacant i Múrcia a Villena. Des de llavors realitza més d'una vintena de mostres individuals, gran part d'elles a la Comunitat Valenciana, encara que també ha exposat en la galeria Zurbarán de Santander. Participa en nombroses exposicions col·lectives i també concorre a diferents certàmens, on la seua obra mereix elogis i distincions.

Exposicions més significatives: En 1986 rep el Segon Premi del X Certamen de Pintura «Eusebio Sempere», Onil (Alacant), i en 1994 el Primer Premi de Dibuix en el XXVI Concurs Exposició de Pintura i Dibuix «Ciutat de Tomelloso».

Entitats propietàries d'obra: La seua obra es troba en diferents Museus, Ajuntaments i col·leccions particulars, destacant entre elles els Ajuntaments de Villena, Onil, Tomelloso i Biar, Museu Arqueològic José M.” Soler de Villena i la Fundació Jorge Alió d'Alacant.