PRIMER PREMI

Premi 200.000 ptas

200 X 160 cm

Óleo sobre lienzo

VICENTE RODES PÉREZ

Villena, 1948.

En 1965 va iniciar estudis d'Arquitectura a Sevilla que prompte va abandonar pels de Belles arts a l'Escola de Sant Carles de València. En 1980 li va ser concedida una beca pel Ministeri de Cultura. Esporàdicament ha fet treballs en el camp de la publicitat, il·lustració, cinema i teatre.

És Doctor en Belles arts i Catedràtic d'Universitat de “Pintura i Entorn” en la Facultat de Belles Arts Sant Carles de la Universitat Politècnica de València . Ha exercit diversos llocs en gestió universitària, entre ells, Director del Departament de Pintura, Vicerector de Cultura i Director de Comunicació Institucional de la UPV.

Membre de les Associacions, Valenciana, Espanyola i Internacional de Crítics d'Art. Ha sigut redactor cap de la revista Cimal. Art Internacional, exercint la crítica d'art en mitjans de comunicació com a Postdata, suplement cultural del periòdic Levante-EMV i en revistes d'investigació com Ars Nova, Fabrikart o Revista d'Arts Plàstiques, Estètica, Disseny i Imatge. Així mateix, ha participat en diverses publicacions de reflexió artística: Art i funcionalitat (2002) i Diàlegs urbans, confluències entre art i ciutat (2008). Actualment forma part del consell editorial de la revista Deforma i col·labora amb Art.es.

Al costat d'una àmplia labor centrada en la gestió cultural i en el desenvolupament d'iniciatives artístiques de diversa índole, ha comissariat nombroses exposicions nacionals i internacionals. investigació i docència s'ha vist complementat

Exposicions més significatives: Des de principi dels 70 ha realitzat nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, per tota la Comunitat Valenciana i diverses ciutats d'Espanya i de l'estranger, com Múrcia, Albacete, Sevilla, Granada, Almeria, Melilla, Jaén, Madrid, La Corunya, Gijón, Bilbao, Santiago de Xile, Miami, etc.

Entitats propietàries d'obra: Hi ha obra seua en un gran nombre de museus i col·leccions, entre ells el MUBAG de la Diputació d'Alacant; el Museu d'Art Contemporani de Vilafamés (Castelló); el MUA Universitat d'Alacant; l'IVAM; el Museu de la Solidaritat «Salvador Allèn». Santiago de Xile, Centre Cultural Espanyol, a Miami (els EUA)…