PREMI PROVINCIAL

71 x 82 cm

Reflexiu, punxons sobre metall

JOSÉ ANTONIO CÍA MARTÍNEZ

Ceuta, 1925 – Alacant, 2002

Pintor, dibuixant i il·lustrador.

Es va formar a l'Escola Superior de Belles arts de Santa Cruz de Tenerife i en la de Sant Jordi de Barcelona, on es va titular com a professor. En finalitzar els seus estudis, és becat per la Diputació d'Alacant per a ampliar coneixements a l'estranger.

Al llarg de la seua carrera ha treballat amb molt diversos materials: oli, aquarel·la, llapis de grafit o la pedra tosca entre altres, sobre diferents soports. El artista beu de múltiples i diverses influències: Dalí, el seu mestre Pedro Picó, el surrealisme, la mitologia greco-llatina, la religió cristiana, la filosofia budista Zen, el còmic, el manga, la psicoanàlisi freudiana i les seues observacions empíriques de la naturalesa.

Les seues composicions són cuidades amb línies fermes, realitza un tractament generós i molt creatiu del color, la seua tècnica és depurada, amb una narrativa molt elaborada, emmarcada en el realisme màgic i determinada per una realitat subjectiva i de caire màgic creant així un univers propi.

Realitza nombroses exposicions tant individuals com col·lectives: Alacant, Madrid, València, Albacete, Elx, Crevillent…

Les seues obres es troben en diversos museus i salar: el Museu de Belles arts a València, Museu d'Art Contemporani d'Albacete i d'Elx, Pinacoteca de la Diputació Provincial d'Alacant.

Entre els premis aconseguits cal destacar el de la Sala Parés de Barcelona i el Certamen de Pintura Eusebio Sempere.