La Vila d'Onil, conserva multitud de tradicions, costums i festivitats menors però, antany se celebraven algunes més.

Ha desaparegut la festivitat de La Santíssima Trinitat que se celebrava en El Carrer Cervantes, antigament Carrer Morató. Durava dos dies, dissabte i diumenge, tenia lloc a finals de la primavera tardana o principis d’estiu. Es ballen danses populars, els veïns obsequiaven amb dolços i mistela a tots els visitants i assistents a la festa.

 

Festes menors, que encara se celebren a Onil:

“SANT ANTONI DEL PORQUET”, festivitat de Sant Antoni Abat, al voltant del 17 de gener.

SANT ISIDRE, el dissabte següent al 15 de Maig, festa típica, en la Placeta del Xorret; on es fan cucanyes populars, destacant “l'Arbre de Sant Isidre”, popular pal empalustrat amb esquer, pasta de sabó i oli que obstaculitza que les quadrilles de joves puguen enfilar pel pal, per a aconseguir l’anhelat premi que corona la seua cima (un pollastre, un pernil i altres obsequis).

SANT VICENT, les dates canvien cada any, de març a abril, en funció del “Diumenge de Pasqua”.

La Festa del Carme, 16 de juliol, en la plaça amb el mateix nom, caracteritzada per la tradicional revetlla, antigament a més dels festejos que honraven la Mare de Déu, ja que antany es corrien xicotets jònecs o vaquetes; la revetlla actualment està organitzada per grups de joves.