28, 29, 30 d'abril i 1 de maig

 

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya i l'Ajuntament d'Onil, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posen en marxa "La Reconquesta del Vidre", una campanya per incentivar la conscienciació del reciclatge d'envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019.


La iniciativa pretén inculcar als ciutadans d'Onil i, especialment, a les comparses la importància de separar selectivament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se'ls farà entrega d'un cub amb rodes equipats amb sistema ale-hop i s'instal·laran al municipi contenidors retolats amb la imatge de campanya.


A més, els dies 28, 29, 30 d'abril i 1 de maig, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals. Conjuntament col·laborarà amb les comparses per facilitar-los el reciclatge de vidre.
Aquest any a "La Reconquesta del Vidre" participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més quilos de vidre recicla per fester en els seus contenidors assignats a la campanya. Els guanyadors rebran un ajut econòmic per valor de 1.500 euros per a l'organització de les festes de 2020.


En 2018, Onil va participar en la categoria darbukkes, quedant en la quarta posició a reciclar 4,9 kg / fester, el que va suposar un increment del 30,3% respecte a 2017, al reciclar 9.250 kg en els contenidors assignats a la campanya.
Així mateix, totes les comparses implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d'envasos de vidre, entraran en el sorteig d'un lot de productes envasats en vidre. L'any passat els agraciats van ser la comparsa Marroc 's.


Com a novetat, enguany es realitzaran 10 promocions en línia al web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d'envasos de vidre i festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguin correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú amb la imatge d'aquesta campanya.
Tota la informació i bases legals de la campanya, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre triturat - vidre reciclat - en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
 A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Dades de reciclatge de vidre a Onil
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans d'Onil van reciclar un total de 103.770 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 13,9 quilograms de vidre.
Respecte a la taxa de contenerització, Onil se situa amb una mitjana de 208 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 36 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.