9.250 kg d'envasos de vidre s'han reciclat durant les festes de Moros i Cristians.

 

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Onil , recupera 9.250 kg d'envasos de vidre, equivalent a més de 35.000 envasos, durant les festes de Moros i Cristians en els contenidors assignats a la campanya. Amb aquesta xifra Onil se situa en la tercera posició del rànquing darbukkes, al reciclar cada fester 4,86 ​​kg d'envasos de vidre.
D'altra banda, la comparsa guanyadora del sorteig del miniglú i el lot de productes de la terra és la comparsa Marroc 's. Amb aquest gest Ecovidrio premia l'esforç realitzat per aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
Tota la informació de la campanya es troba disponible a www.lareconquistadelvidrio.es


Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre:
El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
 
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre triturat - vidre reciclat - en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
 
A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Després de l'aprovació de la Llei d'envasos i residus d'envasos el 1997 i l'arrencada de les operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei públic, universal i complet. El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible d'acord amb els principis d'economia circular.

Durant les últimes dues dècades la taxa de reciclatge d'envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial passant del 31,3% l'any 2000 al 72% el 2016, taxa estimada per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual. La tasca d'Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d'alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos.
Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.