Diumenge 5 de maig a les 18:30h

El proper diumenge dia 5 de maig tindrà lloc la presentació de tres microdocumentals sobre el patrimoni material i immaterial del poble d’Onil. L’acte es desenvoluparà a l'Auditori del Centre Cultural d’Onil Eusebio Sempere a les 18:30 h.

El primer dels documentals està dedicat a una de les més prolongades tradicions colivenques, la Nit dels fatxos. Compta amb diverses entrevistes de grans coneixedors d’esta emblemàtica festa del poble el qual serà utilitzat per a explicar els indrets de la nostra festa a la Conselleria d’Educació i Cultura i així sol·licitar la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial (BIC).

Seguidament es projectarà un vídeo que s’ha utilitzat per a la museïtzació del recentment restaurat Pouet de la Neu. Este vídeo serà el mateix que es projecte durant les visites guiades a este emblemàtic edifici.

L’últim dels tres curtmetratges tracta sobre els inicis més antics de les nines fins als nostres dies i el qual va formar part de la documentació remesa a la Conselleria d’Educació i Cultura per a poder obtindre el títol de Col·lecció Museogràfica de la Comunitat. Amb aquest xicotet documental s’inicia, actualment, la visita al Museu de la Nina.

La finalitat d'aquest tipus d'actes és donar a conèixer al poble els projectes de museïtzació del Pouet de la Neu i el Museu de la Nina, així com promocionar a l'exterior la tradicional Nit dels fatxos i poder aconseguir la protecció legal de Bé d’Interès Cultural Immaterial.