Durant març i abril 2019 al Museu de la Nina

 

La Barbie va ser creada per Ruth Handler, i va veure la llum per primera vegada el 9 de març de 1959. Ruth era copropietària de l'empresa Mattel dels Estats Units i per a la seua creació es va inspirar en una nina alemanya anomenada Bild Lilli, els drets de la qual van ser comprats per Mattel.

Barbie va ser concebuda pensant en la filla de Ruth, Bàrbara. El nom original per a la nina també va ser Bàrbara … que va derivar en Barbie.

La seua creadora va creure important que aquesta nina tinguera forma adulta, encara que poc després d'eixir al mercat, alguns pares van mostrar el seu descontentament pel pit de la nina.

Barbie ha patit molts canvis a través dels anys, (el pèl ha canviat de forma i de color, els vestits, la posa estilitzada, etc.). Les primeres nines Barbie es van fabricar al Japó i els seus vestits estaven completament confeccionats a mà.

Finalment la nina es comercialitzaria com a “model adolescent a la moda”, amb vestits i complements creats per la dissenyadora de Mattel Charlotte Johnson.

Barbie és la imatge principal de l'empresa Mattel i ha sigut objecte de nombroses controvèrsies i demandes per l'estil de vida.

Encara així, la gamma estàndard de la Barbie abasta un gran repertori de productes i accessoris, tals com llibres, roba, cosmètics i videojocs; així com la seua pròpia saga de pel·lícules de dibuixos animats.

Barbie s'ha convertit en una icona cultural i ha rebut honors que són inusuals en el món dels joguets. També ha tingut les seues crítiques i controvèrsies.

Aquesta col·lecció de Nines Barbie, és un xicotet homenatge en el 60 aniversari d'aquesta Nina, i ha sigut possible gràcies a la donació desinteressada de Sr. JESÚS FERNÁNDES ESTRICH