Les regidories de Joventut i Cultura de l'Ajuntament d'Onil organitzen, per al dissabte 29 de març a les 20:00 hores en l'Auditori del Centre Cultural, l'espectacle musical titulat 'Kairo & Rees: Uny2', que estarà protagonitzat pel cantant i músic valencià Kairo i el raper alacantí Rees. Ambdós desgranaran els temes dels seus respectius nous àlbums, “Escalera al cielo” i “No vengo solo”, acompanyats per la música en directe del productor R. Sosa, d'AZ Estudis, i sorpreses encara per desvelar.

 

Una magistral mescla d'estils, des del pop-rock fins a l'hip hop, serà capaç de captivar a espectadors de qualsevol edat i amb gustos musicals dispars. Kairo i Rees comptaran amb les col·laboracions de dos invitats de luxe: la cantant madrilenya Alba del Vals i el raper Mendoza, des d'Eivissa.

L'espectacle estarà sonoritzat pel tècnic Juanjo Sanchís, de JSarga Sonido Professional, qui també s'encarregarà de la il·luminació i els efectes visuals. Al finalitzar el festival, els artistes firmaran exemplars dels seus respectius treballs discogràfics i participaran en un photocall amb els espectadors que ho desitgen, gràcies a Tucaptura.com.

Les entrades anticipades poden adquirir-se, al preu de tres euros, en el Centre Cultural i l'Oficina de Turisme d'Onil, i en el periòdic Escaparate i pub Sonar d'Ibi.

Entrevistes

Kairo i Rees seran entrevistats el dimarts 25 a les 11 del matí en Ràdio Ibi (107.7 FM i www.radioibi.com) i el divendres dia 28, vespra del festival, a les 18:00 hores, en Onda 15 Castalla (106.0 FM), entrevista on també estarà present l'eivissenc Mendoza. Col·laboren: Escaparate, La Fresca FM, Ràdio Ibi, Onda 15, VM Ràdio, TV-A, Movitel, Maramat, Pub Sonar, Difusounz, JSarga, Tucaptura.com i AZ Estudis.

Kairo, una veu prodigiosa en el moment oportú

En 2008, este cantant valencià va començar a perfilar la seua veu amb ajuda de Marta Folqués i les seues classes de tècnica vocal. Va créixer escoltant tot tipus de música i, a hores d'ara, els estils que sonen en els seus cascos són variats: soul, jazz, R&B, clásica... Moltes de les seues cançons es poden definir com a pop-rock fusionat amb hip hop, moviment pel qual l'artista es confessa apassionat. Per a Kairo, la música és un instrument d'alliberament d'emocions; la millor forma d'exterioritzar el que sent. En les seues cançons parla de superació, de desamor, dolor o realitat social, entre altres temes. El seu primer disc, “Escalera al cielo”, està gravat en AZ Estudis.

Rees, experiències en vers

Quan era xicotet, Fran Oliver Rees volia comptar les seues coses d'alguna forma i, als onze anys, va trobar la manera de fer-ho per mitjà de rimes escrites en els marges dels quaderns del col·legi. Més tard, les seues expressions escrites van botar del foli a un micròfon barat i amb rape-vos gravats amb el programa més bàsic. Així van nàixer els primers temes de l'alacantí Rees, que mai van ser publicats. Deu anys després, acaba de veure la llum el seu segon treball en solitari, “No vengo solo”, del que donarà bo compte a Onil. En el seu repertori predomina el rap en castellà, i artistes com Abram, Nach, Zpu, Sharif o Rapsusklei són els que més li han marcat, encara que en els seus cascos també sona jazz, pop rock i música clàssica.

R. Sosa, virtuosisme instrumental sense límits

Quan Rubén va agafar una guitarra per primera vegada va sentir una atracció immediata. Només tenia sis anys i volia provar diferents estils amb este instrument. Així, tocava rock, metall, punk rock, rock americà o grunge, entre altres. La carrera de R. Sosa ha passat per diferents grups, estils i instruments al llarg dels anys, gràcies a què s'ha enriquit com a músic i productor a través de les seues experiències sobre l'escenari.

Alba del Vals, versàtil i compromesa

Alba Del Vals és una cantant i compositora establida a Madrid amb un estil molt variat. Ha col·laborat amb artistes del món del rap, ha pertangut a grups de rock i a una coral com a soprano lírica. 'Phoenix', el seu primer treball d'estudi, veu la llum en 2011, compost de dotze temes amb una gran càrrega personal i compromís social. Actualment prepara “Cambiar de Rumbo”, que suposarà un abans i un després en la seua trajectòria.

Mendoza, creativitat hiperactiva des d'Eivissa

Mendoza va créixer entre la seua Eivissa natal i la seua Sevilla adoptiva, cantant a totes hores des de molt xicotet, fins que va començar a sentir-se més còmode escrivint per a gèneres com el rap i el reggae. Va començar a escriure en 2004 i les seues primeres cançons van veure la llum en 2006 amb el grup “El Grito” junt amb Seka Pérez. A finals de 2013, va veure la llum la seua novena maqueta, “Debajo de tu capucha”, i en breu començarà a gravar en AZ Estudis.