Amb el suport de la Fundació Nacional FUNDASPE, la Federació Espanyola de Donants de Sang posa en marxa, en la seua divuitena edició, la campanya divulgativa i de sensibilització ciutadana "OLIMPÍADA ROJA: Campanya Nacional de Donació de Sang, Estiu 2019".

Una campanya estacional com a conseqüència d'una cosa ben coneguda: Les necessitats de donacions de sang i els seus components es mantenen constants tot l'any, però les dates de vacances trastoquen la regularitat de les mateixes essencialment per la mobilitat dels Donants habituals.

Per això un any més animem als Donants fidelitzats i habituals a fer la seva donació abans d'eixir del seu domicili, encara que també poden donar en el lloc on es troben de vacances. Per descomptat, si encara no eres Donant, acosta't a donar aquest estiu, la teua decisió no canviarà la teua vida però sí la dels dels malalts o accidentats que et necessiten.

En efecte, les malalties no "prenen vacances" i per tant els hematies, plasma, plaquetes, cèl·lules mare, derivats plasmàtics, medicaments; en definitiva tot el que té el seu origen en la donació de sang, són elements imprescindibles per superar tantes i tantes patologies. Però abans, com a avantsala a la transfusió, hi ha la donació, està el teu gest solidari i vital. A partir d'ací, qualsevol problema quedarà resolt. La seua aplicació en teràpies o serveis d'oncologia, leucèmies, limfomes, parts, trasplantaments d'òrgans, cirurgia de tot tipus, hemorràgies, trauma, urgències, anèmies, és inevitable.

Les necessitats i la cobertura de les mateixes a Espanya segueixen sent similars a anys anteriors com demostren les estadístiques nacionals, gràcies a la manifesta solidaritat del nostre col·lectiu i l'excel·lència dels nostres professionals sanitaris.

Convé ressaltar una vegada més l'efecte d'aquesta solidaritat: Al nostre país gràcies a això es puguen dur a terme més de sis mil transfusions CADA DIA. El seu resultat és tan evident com espectacular, encara que no sempre siga ben valorat: 80 vides salvades cada dia per efecte exclusiu i imprescindible de la sang donada en qualsevol dels seus components i la recuperació o millora de qualitat de vida d'altres 375 malalts o accidentats també cada quatre hores.